Profesionalna rešenja za klimatizaciju i rashladni sistemi za restorane, caffe barove i ketering. Osigurajte svež i prečišćen vazduh u svim zonama ugostiteljskog objekta, kontrolu temperature, kvalitetne i sveže namirnice uz sisteme koji će zadovoljiti specifične potrebe vašeg objekta i vaše delatnosti. Pametni klimatizacijski, ventilacijski i rashladni sistemi omogućuju daljinsko praćenje i održavanje opreme, proširuju vaše prostorne i skladišne kapacitete, ne narušavaju izgled enterijera, smanjuju operativne troškove i čine restoransko okruženje savršenim za goste, osoblje i opremu. Pružite vašim gostima savršen ambijent i doživljaj vrhunske gastronomije.
Ventilacija i klimatizacija restorana Površina objekta i razlike u specifičnim zahtevima restoranskih, administrativnih, zajedničkih i pomoćnih prostorija i kuhinje čine sistem klimatizacije restorana složenim. Klimatizacijske i ventilacijske sisteme je potrebno prilagoditi svim zonama restorana, od ulaza do stola, u skladu s oscilacijama temperature zbog popunjenosti i sezone. Ventilacijska rešenja omogućuju sistemsku eliminaciju prevladavajućih mirisa i viška toplote koji proizlazi iz rada kuhinje pri punom kapacitetu. Klimatizacijska rešenja za restorane zahtevaju pomno planiranje i fleksibilnost sistema u skladu s građevinskim propisima i SES standardima. Uz dizajn kompaktnih dimenzija, sistemi za klimatizaciju omogućuju maksimalnu uštedu prostora. Mogućnost skrivene ugradnje jedinica bez narušavanja izgleda enterijera, minimalna potrošnja energije i tihi rad sistema, restoransko okruženje čine prijatnim. Pravilni odabir sistema za klimatizaciju i ventilaciju i opreme smanjuje operativne troškove, vođenje restorana čini jednostavnim i efikasnim, a iskustvo gosta potpunim. Vrhunsko rešenje za klimatizaciju za restorane korisnicima osigurava potpunu kontrolu temperature, regulaciju protoka vazduha, nisku potrošnju energije, visok kvalitet vazduha i nizak nivo vlažnosti – bez neugodne promaje ili buke. Rashladne komore za kuhinje Sastavni deo svakog restorana su njegovi rashladni sistemi. Pažljiv odabir prave vrste rashladnog uređaja osiguraće nesmetano funkcionisanje vaše kuhinje i doprineti pozitivnom iskustvu za osoblje i goste. Koncept i veličina restorana najveći su činioci u odabiru opreme za hlađenje. Održavanje svežine namirnica i zaliha prioritet je svakog ugostiteljskog objekta. Rashladni sistemi (rashladne komore i vitrine, komercijalni frižideri) treba da zadovolje zahteve za brzom pripremom hrane, smanje potrebu za dnevnim isporukama, smanje količinu otpada, omoguće direktan pristup organizovanim i savršeno očuvanim ohlađenim namirnicama, čuvajući sastojke bezbednim za konzumiranje bez ugrožavanja njihovog kvaliteta. Naši odseci inženjeringa klimatizacije i hlađenja osiguravaju celokupno rešenje: konsultacije u pripremi projekata kao i u svim fazama razrade projekta stručna pomoć pri odabiru optimalnog rešenja stručno savetovanje pri odabiru opreme brza isporuka opreme u traženom roku servisna i tehnička podrška pri montaži i puštanju u pogon stručno savetovanje i tehnička podrška prilikom održavanja montirane opreme MB Frigo Grupa ima preko 40 godina iskustva u području klimatizacije i hlađenja i sa stručnim timom osigurava kvalitetno rešenje u prostorima različitih namena u celokupnom projektu ili u pojedinoj fazi izvođenja projekta. Dugogodišnja saradnja s poznatim svetskim proizvođačima u području klimatizacije i rashladne tehnike osigurava široku paletu proizvoda, dostupnost i brzu isporuku.